Om me even kort voor  te stellen: 

 

Ik ben Gerry Velema -Drent.

Mag ik met een paar trefwoorden je een indruk geven van mijn bestaan? 

Ik ben...

65 jaar, een dochter van God en dochter van Aldert en Benny Drent.

44 jaar getrouwd met Wim Velema, mijn lieve man van wie ik zoveel van hou, van wie ik zoveel heb geleerd en aan wie me zo heb kunnen schaven! Kostbaar. 

43 jaar ben ik moeder, 4 kinderen, schoonmoeder van 3 aangetrouwden, en oma van 11 kleinkinderen.

Ik zie mezelf met vreugde als vrouw, vriendin, geloofsgenoot en medemens. Ook ben ik een dierenliefhebber. Ik ben de Schepper dankbaar dat de mens bij hun wording, meteen de zegen van dieren ontvingen. Dieren zijn onmisbaar in het leven van mensen en betekenen veel meer dan onze voeding. 

Hobby's: dagdromen, gezelligheid, samen spelen, lezen, schrijven, wandelen, fietsen, leren, maar ook samen met elkaar iets goeds ondernemen. 

Ik ben ca. 39 jaar schrijfster en heb 39 uitgaven van boeken op mijn teller. 

Ik kom tevoorschijn als spreekster, als schrijfster. Zie mezelf als sterk betrokken bij onze christelijke geloofsgemeenschap in de brede zin van het woord. Ik ben  iemand die zowel kritisch meedenkt, als sterk betrokken is. 

Het ligt me niet om moeilijkheden of moeilijke afwegingen uit te weg te gaan. Problemen doorschuiven naar anderen, doe ik ook niet graag. 

Zowel mijn schrijven, de onderwerpen, de publicaties, als het ontwikkelen en leiding geven aan Stichting Bemoedigingssite getuigen hiervan.

al met al moet ik wel erkennen dat ik in mijn leven weinig 'betaald werk' heb gedaan. Als ik terug kijk: 4 jaar interne verpleegkunde A opleiding, 2 jaar (deeltijd) meewerken in de kraamzorg, 6 jaar (deeltijd) met veel plezier BABS geweest in de Gemeente Noordenveld. En natuurlijk nog een paar betaalde schrijfopdrachten. Opgeteld: hier word je niet rijk van. 

Ik ben wel met hartelust bezig geweest in het onbetaalde werk. Zowel pastoraal of geloofsgerelateerd werk, spreekbeurten verzorgen, onderwijs geven, en zo God dienend in allerlei Non-profit organisaties en schrijfopdrachten. 

De laatste 12 jaar ben ik met veel liefde en toewijding het 'manusje van alles' binnen de Stichting Bemoedigingssite. 

Gerry