Om me even kort voor  te stellen: 

 

Ik ben Gerry Velema -Drent.

Mag ik met een paar trefwoorden je een indruk geven van mijn bestaan? 

Ik ben...

67 jaar, een dochter van God en dochter van Aldert en Benny Drent.

45 jaar getrouwd met Wim Velema, mijn lieve man van wie ik zoveel van hou, van wie ik zoveel heb geleerd en aan wie me zo heb kunnen schaven! Kostbaar. 

44 jaar ben ik moeder, 4 kinderen, schoonmoeder van 3 aangetrouwden, en oma van 11 kleinkinderen.

Ik zie mezelf met vreugde vrouwzijn, vriendin, geloofsgenoot en medemens. Ook ben ik een dierenliefhebber. Ik ben de Schepper dankbaar dat de mens bij hun wording, meteen omringd werden door dieren. Dieren zijn onmisbaar in het leven van mensen, ze betekenen veel meer dan 'voeding'. 

Mijn hobby's: dagdromen, een boom opzetten, maar ook gezelligheid, samen spelen, lezen, schrijven, wandelen, fietsen, leren, of samen iets goeds ondernemen. 

Ik ben ca. 40 jaar schrijfster en heb 39 uitgaven van boeken op mijn teller. 

Ik heb de behoefte om te spreken, te motiveren of te bemoedigen. Dat doe ik zowel met gesproken woorden als met geschreven woorden. Zie mezelf sterk betrokken bij onze christelijke geloofsgemeenschap in de brede zin van het woord. Ik ben iemand die zowel kritisch meedenkt, alsook sterk betrokken is. 

Het ligt me niet om moeilijkheden of moeilijke dilemma's uit te weg te gaan. Problemen doorschuiven naar anderen, doe ik niet graag. Ik denk graag mee.

Je doet me een plezier als je me ruimte geeft als meedenker.  

Zowel mijn schrijven, de onderwerpen, de publicaties, als het ontwikkelen en leiding geven aan Stichting Bemoedigingssite getuigen van wat ik (aan-) kan. 

Ik moet wel bekennen dat ik in mijn leven weinig 'betaald werk' heb gedaan.

Als ik terug reken zie ik dat ik slechts 4 jaar interne verpleegkunde A opleiding, 2 jaar (deeltijd) meewerken in de kraamzorg, 6 jaar (deeltijd) ben ik met veel plezier BABS geweest in de Gemeente Noordenveld. En dan zijn er nog een paar betaalde schrijfopdrachten geweest. Maar opgeteld: hier word je niet rijk van. 

Dankzij een werkende man , heb ik me met hartelust ingezet voor mijn gezin en voor onbetaald werk. Zowel pastoraal werk, als spreekbeurten verzorgen, onderwijs geven, en zo God dienend in en voor allerlei Non-profit organisaties meedraaien en het werk dienen met schrijfopdrachten. 

De laatste 14 jaar ben ik met veel liefde en toewijding het 'manusje van alles' binnen de Stichting Bemoedigingssite.

Ik heb voor deze taak inmiddels wel bewust en in vrede met mijn Opdrachtgever een einddatum gevonden. Ik stop dit werk ongeacht of er nu wel of niet een geschikte opvolger gevonden gaat worden, in november 2026.  

Met liefs, Gerry